جادوي ويتامين C

Print Friendly

مصرف ويتامين C در رژيم غذايي خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش مي دهد.

ماستريخت، هلند: محققين در مرکز پزشکي ماستريخت به تازگي دريافته اند که ويتامين c بدست آمده از مصرف ميوه جات و سبزيجات، به ميزان قابل توجهي خطر ابتلا به سرطان سر و گردن را کاهش مي دهد و بزرگترين اثرش بر روي سرطان حفره ي دهان است. آنان خاطر نشان ساخته اند که ويتامين E هم اثر مشابهي همچون ويتامين C دارد.

سرطان سر و گردن، هفتمين سرطان شايع در سراسر جهان است و بيش از ۱۰۰۰ مورد جديد اين نوع سرطان گزارش مي شود اما سرطان لب و دهان شايع ترين نوع سرطان سر و گردن در کشور هلند است. عليرغم اين که سرطان سر و گردن در مردان بيش از زنان شيوع دارد، اما هر ساله موارد جديدي از ابتلا به آن در زنان گزارش مي شود. تنها در ده سال تعداد زنان مبتلا به سرطان حفره دهان بيش از ۴۵درصد افزايش يافته است در حالي که اين رقم در مردان افزايش ۱۶ درصدي داشته است.

مطالعه و تحقيق بر روي بيش از ۱۲۰٫۰۰۰ شهروند هلندي در رده ي سني ۵۵ تا ۶۹ سال طي سالهاي ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۵ نشان مي دهد، که بين افزايش مصرف ميوه جات و سبزيجات حاوي ويتامين C و کاهش سرطان سر و گردن ارتباط معني داري وجود دارد.

همچنين اين نتايج نشان مي دهد که مصرف ويتامين E نيز نقش بسيار مؤثري در جلوگيري از ابتلا به سرطان سر و گردن دارد. اما آنچه که بسيار حائز اهميت است اين است که ويتامين C فقط و فقط وقتي چنين اثري دارد که از طريق مواد غذايي بدست مي آيد و مصرف مکمل ها چنين اثري را ندارند.

از آنجا که پيشگيري بهتر از درمان است، مدير اين مرکز خاطر نشان مي کند که بهترين راه جلوگيري از ابتلا به سرطان دهان، گلو و حنجره پرهيز از مصرف سيگار و الکل و اعمال يک رژيم غذايي سالم و البته سرشار از ويتامين c و E است.

در پايان به منابع غني از ويتامين C و ويتامين E اشاره مي کنيم:

ويتامين C

خانواده ي کلم ها، مرکبات، کيوي، طالبي و خربزه، نخود فرنگي، فلفل دلمه اي (انواع رنگ ها)، آناناس، سيب زميني، اسفناج، گوجه فرنگي، شلغم، کدو حلوايي

ويتامين E

تخمه و روغن آفتابگردان، انواع آجيل، اسفناج، کلم بروکلي، گوجه فرنگي

0 مي پسندم

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *