بسته بندی های جدید ضد باکتری، عمر مواد غذایی فاسد شدنی را دو برابر مي کند!

Print Friendly

استفاده از روش بسته بندی با مواد پلاستیکی (سلفون) یک راه خوب براي تازه نگه داشتن مواد غذایی برای زمان طولانی است، اما در عمل بيش از چند روز نمي توان مواد غذايي را با اين روش تازه نگه داشت، دليل آن ها وجود اکسيژن است که باکتري ها مي توانند باعث فساد مواد غذايي شوند. اما خبر نوع جديد از بسته بندي است که اين مشکل را برطرف مي کند، در ادامه با ديجيت همراه باشيد تا ببينيم چگونه ممکن است.

يک تيم تحقيقاتي از دانشگاه ملي سنگاپور به تازه​گي با استفاده از پوست ميگو و ديگر سخت پوستان به ماده جديدي دست يافته اند به نام کیتوزان که به طور قابل توجهي فراتر از بسته بندي هاي پلاستيکي امروزي از مواد غذايي محافظت مي کند. اين تحقيقات که سه سال وقت صرف توسعه آن شده است نشان مي دهد که مي تواند ماندگاري مواد غذايي را تا دو برابر بيشتر کند.

ماده اصلی تشکیل دهنده کیتوزان یک پلیمر سنتز شده از اسکلت خارجی سخت پوستان است. اين ماده بدست آمده، یک ماده ایده آل برای استفاده در برنامه های کاربردی فن آوری مواد غذایی است، قابليت ساختن يک لايه شبيه به فيلم را دارد و از آن مي توان به عنوان عامل جلوگيري کننده تجزیه زیستی استفاده کرد.

اين پلیمرکاملاً غیر سمی است، که اين نکته مهمي است. استفاده از مواد مختلف مصنوعی در بسته بندی های پلاستیکی معمولاً یک عامل نگران کننده است، اين مواد که استفاده از آنها برای اولین بار از چند دهه پيش شروع شده است، هم براي سلامت و هم براي محيط زیست مضر شناخته شده اند.

کیتوزان همچنین دارای خواص ضد میکروبی و ضد قارچي است، و محققان اين پلیمر را با عصاره دانه گریپ فروت (GFSE) ترکيب کرده اند، که حاصل آن يک آنتی اکسیدان شده، که دارای خواص ضد عفونی کننده، ضد باکتری و ضد قارچ است. اين  آرایش مولکولی باعث مي شود که از رشد قارچ و باکتری در غذاهايی با اين بليمر محافظت شده است، جلوگیری شود. نتیجه​ی اين ترکیب باعث ساخت يک ماده انعطاف پذیر شده است که مي توان از آن براي بسته بندی مواد غذایی به طور منظم استفاده کرد.

تيان از مهندسين اين پروژه مي گويد: “توجه فزاینده بر توسعه استفاده از اين مواد براي بسته بندی مواد غذایی، با خواص ضد میکروبی و ضد قارچی، به منظور بهبود ایمنی مواد غذایی، گسترش ماندگاری و به حداقل رساندن استفاده از مواد نگهدارنده شیمیایی بوده است.”

مصرف کنندگان نیز خواستار چنين موادي هستند براي بسته بندی، که هم سازگار با محیط زیست باشند و هم بتوانند بهبودي در حفظ مواد غذایی که با اين مواد نگه داري مي شود بدهند.

البته باید اشاره کرد که اين ماده هنوز به توليد انبوه نرسيده و فعلاً در حال تست هايي نهايي است، بنابراین نمی توان زیاد هیجان زده شد. اما این تیم تحقيقاتي در تست اولیه اي که انجام داده اند، می گوید، ماندگاری نمونه های نان بسته بندی شده با GFSE مبتنی بر کیتوزان دو برابر بيشتر از بسته بندي نان با مواد پلاستيکي معمولي است.

گسترش روش هايي که ماندگاری مواد غذایی بيشتر کند، به معنای کاهش ضایعات مواد غذایی، و به عنوان یک راه براي کاهش میزان از دست رفتن مواد غذایی در جهان است.

 

0 مي پسندم

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *