هشت نکته در مورد نخوردن گوشت قرمز!

Print Friendly

مصرف یا عدم مصرف گوشت کاملاً یک انتخاب شخصی است. در حالی‌که برخی افراد نمی‌توانند دوری از مواد گوشتی را در ذهن خود تصور کنند، برخی افراد ممکن است، درک کنند رژیم غذایی گیاهی سالم‌ تر و قابل تحمل‌ تر است. آژانس سرطان سازمانی جهانی سلامت (WHO) گزارش هشدار دهنده‌ایی در اکتبر ۲۰۱۵ منتشر کرد.

تورم یکی از دلایل بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند از جمله سرطان است. تحقیقات اخیر رابطه بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کرده‌اند. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۴ مصرف گوشت زیاد با شیوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.

گزارش بر اساس تحقیقات ۲۰ ساله در مورد پتانسیل عامل سرطان در ۲ گروه طرفداران گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده انجام شده بود. گوشت قرمز شامل همه انواع گوشت از جمله گوشت گاو، بره، گوساله، گوسفند، خوک و اسب می‌شود. گوشت فرآوری شده شامل گوشتی است که فرآیندهای نمک‌زنی، نگه‌داری، دودزنی و تخمیر بر روی آن انجام شده و دیگر به صورت طبیعی نیست. از جمله گوشت‌های فرآوری شده می‌توان به سوسیس، هات داگ، گوشت کنسرو شده، گوشت دودی، همبرگر و غیره اشاره کرد.

زیاده روی در مصرف گوشت چه عوارضی دارد و کاهش مصرف چه فوایدی دارد؟

بر اساس تحقیقات، مصرف منظم گوشت‌ های فرآوری شده با سرطان روده ارتباط مستقیم دارد. مصرف روزانه ۵۰ گرم گوشت فرآوری شده خطر ابتلا به سرطان را در شخص بالا می‌برد. پیش‌ تر از این محققان اثبات کرده بودند که مصرف گوشت‌ های فرآوری شده به تنهایی سرطان زا نیستند. خطر سرطان زمانی بالاتر می‌ رود که شخص از همه نوع گوشت قرمز و فرآوری شده استفاده کند.

در حالی‌که فواید تغذیه‌ ایی گوشت قرمز قابل توجه هستند، خطرهای سلامتی برای شخصی که مرتباً گوشت قرمز مصرف می‌ کند از فواید آن مهم‌ تر است. وقتی پای سلامتی و تغذیه در میان است باید بهترین تصمیم را بگیرید. با مجله علم ورزش همراه شوید تا بدانید وقتی تصمیم به قطع مصرف گوشت در رژیم غذایی را دارید، باید بدانید بدن شما چطور تحت تأثیر این موضوع قرار می‌گیرد.

۱ارتقای سلامتی قلب

التهاب، مکانیزم واکنش دفاعی بدن در مقابل حمله میکروارگانیزم‌ ها و ویروس‌ هایی است که موجب بیماری می‌ شوند. به هرحال، غذاهایی مثل گوشت التهاب‌ آور هستند و ممکن است موجب تداوم التهاب شوند. تداوم التهاب دلیل بسیاری از بیماری‌ ها مثل بیماری قلبی است.

Neu5Gc  یک مولکول است که در بدن تولید نشده و در گوشت قرمز یافت می‌شود. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، وقتی شما گوشت قرمز مصرف می‌کنید، بدن شما با فعال سازی التهاب به عنوان پاسخ سیستم ایمنی به این مولکول خارجی پاسخ می‌دهد. با مصرف منظم گوشت قرمز بدن مرتباً با تداوم التهاب به این موضوع پاسخ می‌دهد.

همچنین بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۱۳، گوشت قرمز ترکیبی به نام ال-کارنتین (L-carnitine) دارد، زمانی‌ که این ترکیب با باکتری روده واکنش نشان دهد موجب بسته شدن رگ‌های خونی می‌شود. رگ‌های خونی مسدود شده یکی از عوامل بیماری‌های قلبی عروقی وابسته به مرگ است. از طرف دیگر، رژیم غذایی گیاهی عمدتاً ضد التهاب هستند و موجب سلامتی قلب می‌شوند.

۲دوری از خطر ابتلا به سرطان

تورم یکی از دلایل بیماری‌هایی که موجب مرگ می‌شوند از جمله سرطان است. تحقیقات اخیر رابطه بین افزایش خطر ابتلا به سرطان و مصرف گوشت قرمز را اثبات کرده‌اند. بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۴ مصرف گوشت زیاد با شیوع سرطان روده (سرطان روده بزرگ، راست روده و شکم) ارتباط دارد.

وقتی گوشت با درجه حرارت بالا پخته یا دودی می‌شود، باعث آزاد سازی مواد شیمیایی می‌شود که DNA انسان را تغییر داده و آن‌ ها را مستعد ابتلا به سرطان می‌ کند. رژیم غذایی گیاهی چنین مشکلات و پیامدهایی را در بر ندارد. گیاه خواران نسبت به گوشت خواران کمتر مستعد و در خطر ابتلا به سرطان هستند.

تغییر رژیم غذایی از گوشت به گیاه، تولید و ترشح اسیدهای صفرا و استرول‌ های خنثی را کاهش داده و متعاقباً موجب کاهش خطر ابتلا به سرطان روده می‌ شود. اسیدهای صفرا و استرول‌ های خنثی جزو عوامل خطرناک ابتلا به سرطان روده هستند.

۳فرصت زندگی طولانی‌تر

بر اساس نتایج یک تحقیق در سال ۲۰۰۳ در مورد الگوی زندگی افراد گیاه‌خوار و گوشت‌خوار، محققان دریافتند افراد گیاه‌ خوار زندگی طولانی‌ تری نسبت به افراد گوشت خوار دارند. براساس یک مطالعه در سال ۲۰۱۲، افرادی که بیشتر گوشت قرمز مصرف کرده بودند زودتر به سرطان و مرگ دچار شده بودند.

۴کاهش وزن

تغییر رژیم غذایی از گوشت به رژیم کم کالری گیاهی موجب شروع فرایند کاهش وزن در تمامی افراد می‌ شود. بر اساس نتایج تحقیقی در سال ۲۰۰۷ مشخص شد، رژیم غذایی کاملاً گیاهی با کاهش وزن افراد دارای اضافه وزن در طول دوره یک الی دو ساله رژیم گیاهی مرتبط است. رژیم گیاهی غنی از فیبر است و فیبر با شاخص توده بدنی پایین و وزن ارتباط مستقیم دارد. غذاهای گیاهی در مواد مغذی غنی‌ تر و در کالری پایین‌ تر از غذاهای گوشتی هستند.

۵جلوگیری از دیابت

مقاومت به انسولین شرایطی است که بدن شروع به مقابله با انسولین می‌ کند. انسولین هورمونی است که سطح بالای قند خون را کنترل می‌ کند. افزایش وزن به خصوص در ناحیه شکم با توسعه دیابت مرتبط است. رژیم کم کالری گیاهی موجب کنترل وزن و تنظیم حساسیت انسولین در بیماران دیابتی می‌ شود.

گوشت قرمز به خصوص نوع فرآوری شده شامل مقدار زیادی سدیم، نیترات و نیتریت است. همه این مواد از طریق جلوگیری از فعالیت سلول‌های بتا مسئول تولید انسولین، حساسیت انسولین را بالا می برند. غذاهای گیاهی خطر دیابت را کاهش می‌دهند.

۶کنترل فشار خون

براساس نتیجه یک تحقیق در سال ۲۰۱۵، گوشت قرمز با فشار خون بالا ارتباط مستقیم دارد. وقتی باکتری‌ های روده گوشت قرمز را تجزیه می‌ کنند ترکیبی به نام trimethylamine-N-oxide آزاد شده که موجب بالا رفتن فشار خون می‌ شود. علاوه بر این، گوشت قرمز حاوی مقدار زیادی چربی‌ های اشباع شده و سدیم است که موجب مسدود شدن رگ‌ های خونی و باعث بالا رفتن فشار خون می‌ شود. یک تحقیق در سال ۲۰۱۴ ارتباط رژیم غذایی گیاهی و فشار خون پایین را به اثبات رساند.

۷خلاص شدن از دردهای روماتیسم مفاصل

تحقیقات نشان داده‌اند، رژیم ای غذایی مخصوص می‌ تواند باعث بهبود و تغییر میکروارگانیسم‌ هایی شود که در کاهش درد روماتیسم مفاصل نقش اساسی دارند. بیمارانی که روماتیسم متوسط تا شدید دارند با تغییر رژیم غذایی خود به رژیم گیاهی کم کالری کاهش معنادار علائم روماتیسم و درد را گزارش کردند.

۸بهبود جوش‌های بدن

گوشت منبع غنی از ویتامین B12 است. افزایش این ویتامین می‌ تواند موجب بروز جوش و آکنه شود. بر اساس نتایج تحقیقات، منفذهای پوست در افرادی که دچار آکنه شده نسبت به دیگران متفاوت است و همچنین تزریق این ویتامین موجب بروز جوش در بدن می‌ شود. بنابراین چون مواد گوشتی غنی از ویتامین B12 هستند، مصرف زیاد مواد گوشتی ممکن است موجب بروز جوش بر روی پوست شود.

 

البته بايد ياد آور شد که نخوردن گوشت هم ايجاد مشکلاتي در سلامتي فرد مي کند.

و به عنوان توصيه ي آخر اين که به همان اندازه که نبايد مصرف گوشت قرمز را به کلي کنار بگذاريد بايد جايگزين هايي براي آن در نظر بگيريد که در زير به آنها اشاره مي کنيم:

پروتئين هاي حيواني ديگر مثل مرغ، ماهي، ميگو، گوشت بوقلمون يا شترمرغ، تخم مرغ

لبنيات کم چرب مخصوصاً شير و پنير

حبوبات مثل انواع لوبيا، عدس، نخود، لپه

غلات کامل مثل گندم، جو، جودوسر

پروتئين هاي گياهي خصوصاً سويا

انواع آجيل خام و بدون نمک بخصوص گردو، بادام، پسته و فندق

منبع: علم ورزش

0 مي پسندم

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *