همبرگر بدون گوشت!

Print Friendly

در حالی که دانشمندان مواد غذایی به دنبال ساخت همبرگر بدون گوشت بودند، به خاطر مضرات استفاده بيش از حد گوشت براي سلامتي بدن، اما همواره اين آزمايشات با شکست توام بوده است. تا اينکه يک شرکت مواد غذايي توانسته با استفاده از يک ماده جايگزين که مي تواند با تحريک سلول هاي چشايي در زبان تداعي کننده مزه گوشت باشد، نوعي همبرگر ساخته است که کاملاً مزه گوشت واقعي را مي دهد.

مواد تشکيل دهنده آن کاملاً سري است ولي به گفته شرکت سازنده يکي از اجزاء رنگدانه هاي خون است.

اين ماده که يکي از ترکیباتي است که به وفور در گوشت یافت مي شود، عامل قرمزي خون و مسئول رساندن اکسیژن به عضلات است. ساختار آن یکی از عواملي است که به گوشت طعم منحصر به فرد گوشت مي دهد. درواقع اين عنصر در گیاهاني مانند شبدر، ریشه سویا و مخمر نيز یافت مي شود.

براي تهيه همبرگر، اين شرکت مواد غذايي با استفاده از نوع خاصي مخمر و يک ماشین خالص کننده درصد آن، ماده اي توليد مي کند که مزه آن چیزی شبیه خون است. سپس اين ماده را با یک پروتئین به نام لگهموگلوبین ترکيب مي کند و ماده اوليه جايگزين گوشت را بدست مي آورد، حالا اگر اين ماده را با موادي مانند سويا يا بافت پروتئين گندم يا پروتئين سيب زميني ترکيب کنند، ماده حاصله کاملاً شبيه به گوشت مي باشد که وقتي مانند همبرگر کباب شود، مانند همبرگر واقعي داراي خونابه است و شکل و طعم گوشت را دارد.

اين ماده آنچنان شبيه به همبرگر واقعي است که شايد افراد گياه خوار از آن استفاده نکنند، در حالي که هيچ گوشتي در آن نيست.

برگر بدون گوشت به تازگی به عنوان یک آیتم منو غذا در شهر نیویورک و رستوران Momofuku در آمده است و قيمتي حدود ۱۲ دلار دارد(با سیب زمینی سرخ کرده) که بطور قابل توجهی ارزان تر از هزينه آزمايشگاه و ساخت آن که چيزي حدود ۳۳۰،۰۰۰ بوده است.

اولين نمونه از اين برگر گوشت در سال ۲۰۱۳ توسط دانشمندان دانشگاه ماستریخت پرده برداری شد، اما این شرکت در حال کار برای کاهش هزینه های برگر زیر قیمت فعلی گوشت گاو است. همچنین قصد توليد انواع ديگري از گوشت از جمله گوشت ماهي، مرغ و محصولات لبني دارد.

بشترين علتي که بسیاری از شرکت ها به دنبال تولید گوشت هاي گياهي آزمایشگاهی هستند، حفاظت از محيط زيست است زيرا تولید گوشت گاو به صورت سنتی هزينه زيادي دارد وايجاد زباله و گازهای گلخانه ای مي کند، و از طرفي تقاضا برای گوشت به خاطر افزايش جمعيت در حال رشد است.

منبع: Impossible Foods

1 پسند شده

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *