روغن ماهی می تواند کمک به چربی سوزی کند!

Print Friendly

امروزه دیگر همه می دانند که مصرف ماهی تازه می تواند کمک بسزایی در دریافت انواع ویتامین ها و اسیدهای چرب امگا ۳ داشته باشد، که این مواد می توانند در سالم نگه داشتن قلب و مغز ما نقش آفرینی کنند، اما پژوهش های جدید نشان میدهد که مصرف ماهی می تواند نقش موثری در کاهش وزن ایفا کند. دانشمندان ژاپنی کشف کرده اند که روغن ماهی می تواند سلول های چربی ذخیره شده را به سلول های چربی قابل سوخت و ساز تبدیل کند، این سلول ها به راحتی مورد استفاده بدن قرار می گرند که همین عاملی برای کاهش وزن می شود.

سلولهای چربی سفید مجرمان اصلی چاقی هستند، دریافت بیش از حد کالری بدن را وادار به ساخت این سلول ها می کند. اما در طرف دیگر سلولهای چربی قهوه ای اغلب نقش سوزاندن چربی برای تولید گرما و گرم نگه داشتن بدن را اجرا می کنند. تحقیقات بسیاری که مرتبط با چاقی صورت گرفته است، کشف مکانیسم های تولید چربی خوب را کمتر از چربی بد می داند، اما با اکتشافات اخیر نشان می دهد که پروتئین ها، هورمون ها و حتی عوامل محیطی در این کار دخیل هستند.

اما در ادامه همین تلاش ها که از سال ۲۰۱۲ شروع شده است، نوع سومی از سلول های چربی با نام بژ کشف شد، به گفته دانشمند این سلول ها توانایی چربی سوزی را به سلول های چربی قهوه ای می دهد، به این ترتیب محققین در پی راهی هستند که این سلول ها توانایی بیشتری برای چربی سوزی را پدا کنند.

این آخرین ویژگی که محققان در دانشگاه کیوتو ژاپن کشف کرده اند، مشخص می کند که خوردن برخی از غذا ها می تواند تعداد سلول های چربی بژ را افزایش دهد. از جمله این مواد غذایی می تواند به روغن ماهی اشاره کرد، روغن ماهی دارای خواص زیاد درمانی می باشد. در آزمایشی این تیم بر روی خواص سلول های چربی بژ بر روی موش ها تحقیقات جدیدی را انجام دادند.

محققان در این آزمایش برای یک گروه از موش ها رژیم غذایی شامل غذاهای چرب، و برای گروه دیگر غذاهای چرب به همراه روغن ماهی برای تغذیه در نظر گرفته شد. بعد از مدتی گروهی که روغن ماهی مصرف کردند به میزان ۵ تا ۱۰ درصد وزن کمتر نسبت به گروهی که روغن ماهی در رژیم غذاییشان وجود نداشت بدست آوردند. محققان می گوید روغن ماهی تحریک کننده گیرنده های است که در دستگاه گوارش باعث فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و تبدیل سلولهای چربی سفید به انواع رنگ بژ می شود.

پژوهش در مجله گزارشهای علمی منتشر شد.

منبع: دانشگاه کیوتو

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *