فواید بی شمار مصرف آجیل برای سلامتی

Print Friendly

با نزدیک شدن به شب چله خوب است که کمی در مورد فواید اجیل صحبت  کنیم. همگی ما می دانیم که مصرف مستمر آجیل برای سلامت قلب مفید است، اما آیا این فایده فقط برای قلب است، و آیا می توان به عنوان عاملی موثر در کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی مانند سرطان و سکته مغزی هم موثر باشد؟ به گفته محققان انگلسی و نروژی، پاسخ مثبت است.

در حالی که تحقیقات زیادی در مورد تاثیر مصرف آجیل بر روی بیماری عروق کرونر قلب انجام شده است، ولی توجه کمی به تاثیر مصرف آجیل در جلوگیری از خطر بروز سکته مغزی یا سرطان شده است. از این رو محققان کالج سلطنتی لندن و دانشگاه نروژی علم و صنعت، با بررسی، تجزیه و تحلیل ۲۹ مطالعه منتشر شده در سراسر جهان در مورد علل مرگ و تاثیر مصرف آجیل در کم کردن خطر ابتلا به بیماری های قلبی، عروقی، سکته مغزی و قلبی و سرطان بین ۸۱۹۰۰۰ شرکت کننده انجام شده در یافتنتدگان که ۱۲۰۰۰ مورد از بیماری عروق کرونر قلب، ۹۰۰۰ مورد بر اثر سکته و ۱۸۰۰۰ مورد از بیماری های قلبی و عروقی و سرطان جان باختند، و بیش از ۸۵۰۰۰ نفر هم بر اثر مرگ طبیعی جان باختند که در هنگام مرگ هیچ یک از بیماری های ذکر شده را نداشتند.

نتایج حاصل از این تجزیه و تحلیل نشان داد که مصرف آجیل تاثیر بسیاری در مقابله با ابتلا به بیماری دارد. در واقع می توان گفت در مصرف آجیل رابطه معنا داری بین سلامتی و تندرستی وجود دارد.

نتایج تحقیقات دیگری که قبلاً انجام شده بود نیز نشان می دهد افرادی که فقط مقدار کمی در روز آجیل می خوردند (حدود ۲۰ گرم) خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب نزدیک به ۳۰ درصد کمتر می شود در مقایسه با افرادی که همین مقدار را هم مصرف نمی کنند. همچنین همین یافته ها و تجزیه و تحلیل های جدید نشان می دهد که در این افراد خطر ابتلا به سرطان تا ۱۵ درصد و خطر ابتلا به مرگ زودرس به هر علت ۲۲ درصد کاهش می یابد. ضمن اینکه مصرف همین مقدار اندک آجیل خطر مرگ ناشی از بیماری های تنفسی و دیابت را نزدیک به ۵۰ و ۴۰ درصد به ترتیب کاهش می دهد.

این مطالعات نشان داد که مصرف هر دو نوع آجیل چه آنهایی که از درختان بدست می آیند مثل فندق، گردو، بادام و نمونه هایی که جزو حبوبات هستند مثل نخودچی و بادام زمینی تاثیر مشابه ای در کاهش خطر ابتلا به بیماری هایی چون عروق کرونر قلب، بیماری های قلبی عروقی و مرگ و میر های زود رس دارند. با این حال تنها مصرف بادام زمینی است که مشخصاً باعث کاهش خطر ابتلا به سکته مغزی و مصرف آجیل های درختی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهند. و مصرف گردو به علت داشتن آنتی اکسیدان بالایی که دارد می تواند استرس و خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

و این برای کسانی که آجیل در میان تنقلات مورد علاقه شان قرار دارد، جای تعجب ندارد که زندگی سالم تری را طی کنند، چرا که انواع آجیل منبع خوبی از فیبر، منیزیم، و چربی های اشباع نشده است که همگی آنها کمک به کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و کاهش سطح کلسترول می کنند. همچنین برخی شواهد نشان می دهد که مصرف آجیل ممکن است خطر ابتلا به چاقی را در دراز مدت کاهش دهد.

ذکر این مورد ضروریست درحالی که مصرف آجیل منافع بسیاری دارد، اما در افرادی که به برخی از انواع اجیل آلرژی دارند باید در مصرف این مواد احتیاط لازم را رعایت کنند. و اینکه بهتر است آجیل هایی که مصرف می کنیم خام و یا کم نمک باشند.

یافته های این تیم در BMC Medicine منتشر شده است.

منبع: کالج امپریال

به اشتراک گذاری این مقاله


مطالب مرتبط

پاسخ دهید

براي ثبت ديدگاه خود مي توانيد با يکي از اکانت هاي خود وارد شويد



نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *