توليد قارچ اصلاح شده ژنتیکی، ديرتر تغيير رنگ مي دهد!
در حالی که بحث های اخلاقی زيادي در مورد اصلاح شده ژنتیکی جنین انسان صورت گرفته است، وزارت کشاورزی ایالات متحده اولین ارگانیسم-CRISPR اصلاح کننده ژنتيکي را معرفي کرده است.
اما CRISPR چيست؟
یک تکنیک است که می تواند تقريباً ژنوم هر ارگانيسمي را ویرایش و به راحتی تغییر دهد.
دانشگاه ایالتی پن و وزارت کشاورزی با استفاده از این روش توانست بر روی قارچ های دکمه های سفید، نوع جديدي از اين قارچ ها را توليد کند که وقتي برش مي خورند، ديرتر در برابر هوا تغيير رنگ مي دهند و قهوه اي مي شوند. با فعال شدن یک فنوتیپ ضد قهوه اي شدن که آنزیم پلی فنل اکسیداز را کاهش مي دهد. اين روش تا حدود ۷۰ درصد اثربخشی داشته است.
سازندگان اين روش اشاره می کنند، استفاده از CRISPR با توجه به اينکه بدون استفاده از باکتری یا ویروس براي تحت تاثیر قرار دادن DNA گياهان عمل مي کند، بسيار کارآمدتر و بهتر است. در روش قديمي با توجه به استفاده از باکتري و ويروس، احتمال انتشار آفات نيز بسيار زياد بود.
با این حال، قارچ دکمه اي سفید هنوز هم مشمول مقررات FDA و یا سازمان حفاظت محیط زیست است. اگر آن نقطه تجاری هم به اين موضوع نگاه کنيم مي بينيم اين روش مي تواند، عمر مفید طولانی تري را به قارچ ها بدهد، که باعث صرفه جویی در مخارج مصرف کنندگان و فروشندگان مواد غذایی و کاهش ضایعات غذايي خواهد شد.
اين قارچ هاي توليد شده هنوز بايد تاييده چندين نهاد نظارتي ديگر را دريافت کنند تا وارد بازار شوند، تا آن موقع اگر قارچ هايي را که براي پيتزا خرد کرديد و زياد آمده است را مي توانيد درون يک محيط عاري از اکسيژن قرار دهيد تا ديرتر قهوه اي شوند.