جلوگيري از ابتلا به سرتان سينه با خوردن مداوم ميوه و سبزي
مزایای خوردن میوه و سبزیجات تازه براي سلامت عمومی بدن به خوبی شناخته شده است، اما محققان دلايل محکمتري را برای خوردن مداوم سبزی و ميوه توسط زنان جوان ارائه کرده اند. در یک مطالعه انجام شده بين هزاران نفر که توسط دانشگاه هاروارد در مدرسه چان صورت گرفته، در آن هزاران زن برای چندین سال تحت يک رژيم غذایی با فیبر بالا براي مدت طولاني قرار گرفتند – از نوجوانی تا بزرگسالی – آنها دريافتند خطر ابتلا به سرطان سینه در مراحل بعدی زندگی در اين افراد بسيار کاهش پیدا مي کند.
این یافته ها بدست آمده از داده هاي ۹۰۵۳۴ زنانی است که براي مدت طولاني مورد مطالعه قرار گرفته بودند، تا تاثير استفاده از مواد غذايي حاوي فيبر در آنها مشخص شود. زمان شروع اين تحقيقات بر مي گردد به سال ۱۹۹۱ وقتي که آنها سنشان بين ۲۷ تا ۴۴ سال بوده است. آنها با پرکردن پرسشنامه هايي به مدت چهار سال، هرساله مواد غذايي مصرفي خود را ثبت کرده بودند. و در سال ۱۹۹۸ يک پرسشنامه در مورد رژيم غذايي خود در دوران دبيرستان به ثبت رساندند.
محققان همچنین سایر متغیرها مانند نژاد، سابقه سرطان پستان در خانواده، شاخص توده بدني، وزن و ديگر تغييرات ايجاد شده را مورد بررسي قرار دادند. از تجزيه و تحليل اين داده ها، به شواهد قانع کننده اي مبني بر اثرات مثبت يک رژيم غذايي سرشار از فيبر براي جلوگيري از ابتلا به سرطان سينه دست يافتند.
به عنوان مثال، زمانی که زنان از انواع مواد غذایی سرشار از فیبر در اوایل دوران بلوغ استفاده کرده اند، خطر ابتلا به سرطان پستان را بین ۱۲ تا ۱۹ درصد کاهش داده اند. و اگر مصرف غذاهاي حاوي فیبر را در دوران نوجوانی انجام داده بودند، خطر کلی ابتلا به سرطان سينه را به ۱۶ درصد کاهش مي دادند. و اين کاهش در دوران يائسگي به ۲۴ درصد مي رسد.
از ديگر يافته هاي اين تحقيق اين است که اگر مقدار فیبر دريافتي در اوایل دوران بلوغ بالاتر باشد، خطر ابتلا به دیابت نيز کاهش ميابد. از نظر آماری، محققان گفتند که برای هر ۱۰ گرم مصرف روزانه فیبر در طول زندگی، خطر ابتلا به سرطان سینه ۱۳ درصد کاهش ميابد.
فیبر موجود در میوه ها و سبزیجات باعث کاهش سطح استروژن در خون مي شود. مشخص شده که ميزان بالاي استروژن در خون رابطه مستقيم با سرطان سينه دارد.
والتر ویلت، نویسنده ارشد این مطالعه مي گويد: در اين تحقيقات مشخص شد که بعضي از مواد خاصيت ضدسرطاني دارند که اگر بتوان استفاده از اين مواد را از دوران کودکي آغاز کرد، مي توان پيشگيري قابل ملاحظه اي از سرطان در جامعه آينده شاهد بود.
این مطالعه در شماره ماه مارس مجله Pediatrics منتشر شده است.