شکلات شیری با خواص شکلات تلخ!
اکثر مردم شکلات شیری را به واسطه مزه خوبی که دارد بر شکلات های تلخ ترجیح می دهند، اما می دانیم خواص آنتی اکسیدانی شکلات تلخ خیلی بیشتر و سالم تر است. اما به زودی ممکن است دیگر مجبور به انتخاب بین مزه بهتر و خاصیت بهتر نباشید، زیرا دانشمندان یک روش جدید ابداء کرده اند که می توانند سطح آنتی اکسیدان شکلات شیری را مانند همتای تلخش افزایش دهند بدون اینکه از مواد زائد و مضر برای اینکار استفاده کرده باشند.
یک تیم پژوهشی در دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی با استفاده از ترکیبات غنی آنتی اکسیدان فنولیک که در پوست بادام زمینی وجود دارد، و به طور معمول در طول فرآیند بلانچ (روشی برای غیر فعال کردن آنزیم ها در مواد غذایی) در صنعت بادام زمینی دور ریخته میشود. و ترکیب آن با پودر مالتودکسترین، که یک کربوهیدرات خوراکی با کمی مزه شیرین است که از مواد غذایی نشاسته دار مانند برنج، ذرت و یا سیب زمینی بدست می آید، یک ماده طعم دهنده با مزه شیر معمولی تولید می شود که بعد از اضافه شدن به شکلات تلخ هم مزه آن را خوش تر می کنند و هم سطح آنتی اکسیدان آن را حفظ می کنند.
شکلاتی که به این روش تولید شد مورد آزمایش در تست مزه بین ۸۰ داوطلب ماهر شکلات شناس قرار گرفت، جالب است که هیچ یک از آنها نتوانست تغییری را بین مزه این شکلات با شکلات شیری معمولی تشخیص دهد.
لازم به ذکر است که دانشمندان هنوز در حال مطالعه بر روی عوارض این شکلات بر روی افراد مبتلا به آلرژی بادام زمینی هستند.
این مقاله تحقیقاتی در مجله علوم و صنایع غذایی منتشر شد.