ژن ها عامل اصلی طول عمر در رژیم غذایی کم چرب!
محققان توانستند رابطه بین رژیم غذایی کم کالری را با طول عمر پیدا کنند. شما احتمالا در سال های اخیر برخی از سرفصل ها را مشاهده کرده اید که نشان می دهند بین مصرف کالری کم و افزایش طول عمر رابطه ای وجود دارد. این موضوع چندین دهه است که به صورت لاینحل باقی مانده بود، و حالا تازه دانشمندان توانسته اند جواب این سوال را دریابند! تحقیقات جدید یک تیم در دانشگاه تمپل که اخیراً صورت گرفته ممکن است در نهایت منجر به ارائه پاسخ قانع کننده ای برای این سؤال باشد که تغییرات اپی ژنتیکی که بر اثر افزایش سن رخ می دهد می تواند از طریق رژیم غذایی محدود با کالری کم ایجاد شود.
این تحقیق که متمرکز بر فرایند متیلاسیون DNA (فعالیت شیمیایی) است نشان می دهد اساسا ژن مربوط به الگوهای متیلاسیون تغییر یافته به عواملی مانند نوع حیوان و سن بستگی داشته که این افزایش یا کاهش در مناطق ژنوم مختلف با هم تفاوت دارد.
مطالعات نشان می دهد که ریزش اپی ژنتیک، که با افزایش و تلفات در متیلاسیون DNA در ژنوم در طول زمان مشخص می شود، در موش ها سریع تر از میمون ها و در میمون ها سریعتر از انسان ها می باشد. این تحقیق با توجه به استفاده از تکنولوژی توالی عمیق مشخص کرد که چگونه تغییرات مربوط به سن در متیلاسیون DNA با طول عمر حیوان مرتبط است.
در این تحقیق که بر روی گروهی از میمون ها انجام شد مشخص گردید میمون هایی که دارای یک رژیم غذایی با ۳۰ درصد کالری کمتر بودند به نسبت میمون هایی که کالری بیشتری دریافت می کردند در حالی که هر دو گروه شواهدی از ریزش اپی ژنتیک ر نشان می دادند ولی میمون های که از رژیم غذایی کم کالری پیروی می کردند، در آزمایش دوره ای متیلاسیون DNA مانند میمون هایی که هفت سال جوانتر بودند را نشان می دادند.
نتایج این تحقیقات حتی در مورد مطالعه موش ها هم همین نتیجه را نشان می دهد.
ار عواقب پیروی از یک رژیم غذایی کم کالری طول عمر است که دهه ها شناخته شده است، اما به لطف تکنیک های کمی جدید، ما می توانیم برای اولین بار نشان دهیم که کاهش قابل ملاحظه کالری در رژیم غذایی می تواند موجب ریزش اپی ژنتیک به عنوان عامل افزایش طول عمر باشد.
سوالاتی درمورد اینکه چه چیزی موجب می شود این رشته اپی ژنتیک در برخی افراد بیش از دیگران اتفاق بیفتد، در حال حاضر زمینه های اصلی پژوهش برای محققان است و گام بعدی برای شروع بررسی اینکه چه عوامل دیگری می تواند بر این روند تاثیر بگذارد.
این مطالعه در مجله Nature Communications منتشر شده است.
منبع: دانشگاه تمپل