گوشت سياهِ مرغ و خروس هاي سياه رنگ
شما چند نوع گوشت مي شناسيد؟ حتماً جوابتان مثل من است: گوشت قرمز و گوشت سفيد. اما بد نيست بدانيد که جديداً نوع جديدي گوشت به بازار شرق آسيا آمده که «گوشت سياه» نام دارد! بله درست خوانديد: گوشت سياه!
اين گوشت، از مرغ و خروس هايي به نام آيام سماني (Ayam Cemani) بدست مي آيد که رنگ پرهايشان هم سياه رنگ است؛ البته همه چيز به همين جا ختم نمي شود چرا که همه ي اجزاي اين مرغ و خروس ها هم سياه رنگ است، کاکل، دم، نوک، پوست، ناخن ها و حتي استخوان ها هم به تمامي سياه رنگ هستند! تخم اين مرغ ها هم سياه رنگ است ولي خون آنها به رنگ قرمز مي باشد.
اگر تا اينجاي خبر، چندشان شده دست نگه داريد چون حقايقي درباره ي اين نوع گوشت وجود دارد که ممکن است نظرتان را عوض کند.
قيمت گوشت سياه بسيار بالاست و هر کيلوي آن ۲۰۰ دلار مي ارزد(يعني مبلغي معادل ۷۰۰٫۰۰۰ تومان) که البته غيرقابل تصور است! از سوي ديگر اين غذا جزو غذاهاي اعياني مردم جنوب شرق آسيا به حساب مي آيد که علاقه ي زيادي هم به خوردن آن دارند.
به عقيده ي آنها خوردن اين نوع گوشت مي تواند دستگاه هاي داخلي بدن را تنظيم کرده و به بهبود گردش خون کمک زيادي کند.
در کشور اندونزي اعتقاد بر اين است که خوردن گوشت سياه، نيرويي افسانه اي به آنها مي بخشد و خوردن غذاهاي طبخ شده با اين نوع گوشت، بيشتر در آئين هاي مذهبي و مراسم مختلف و به خصوصي بيشتر رواج دارد.
البته کم کم اين گوشت ها راه خود را به بازار اروپا هم باز کرده اند و مردم ثروتمند علاقه ي زيادي به خوردن گوشت سياه از خود نشان مي دهند.
به لحاظ علمي گفته مي شود که علت ايجاد رنگ سياه، نوعي جهش ژني است. ژن Endo thelian-3 که مسئول تنظيم سلول هاي ملانوسيت (يا همان رنگدانه) در حيوانات است؛ به دلايلي که هنوز معلوم نيست، اين ژن دچار جهش مي شود و باعث تغيير رنگ سفيد به سياه مي گردد؛ که البته هر گونه جهش ژني، نوعي بيماري به حساب مي آيد. اما تا کنون بروز بيماري در انسان، بر اثر خوردن اين گوشت هاي بيمار گزارش نشده است.