یک جلبک، می تواند جلوی تولید بیش از ۹۹٪ گاز متان ایجاد شده گاوداری ها را بگیرد!
صنعت گاوداری علاوه بر تولید گوشت و شیر، تولید کننده عمده گاز متان است که تاثیر مخربتری نسبت به دی اکسید کربن بر روی لایه اوزن دارد که باعث اثرات گلخانه های می شود. به همین منظور به تازگی در این زمینه تحقیقاتی توسط CSIRO در استرالیا انجام شد که به شناسایی نوعی جلبک منجر شد که می تواند جلوی تولید ۹۹درصد از گار متان را بگیرد.
بیشترین گاز متان از فضولات گاو و آروغی که حیوان بعد از خوردن غذا می زند تولید می شود. کشاورزان به این امر به خوبی واقف هستند که هنگامی که گاو آروغ می زند ۱۵ درصد از انرژی خوراک خود را به صورت گار متان از دست می دهد که این انرژی می توانست تبدیل به گوشت شود.
در شرایط تغییر آب و هوا، متان یک گاز گلخانه ای است که ۲۸ برابر قوی تر از دی اکسید کربن عمل می کند.
برای بیش از یک دهه است که محققان به این موضوع واقفند که اضافه کردن نوعی جلبک دریایی به رژیم غذایی گاو باعث کاهش قابل توجه تولید متان می شوند، که منجر به تولید گوشت بهتری می شود. آزمایش بر روی بافت نمونه های اولیه جلبک دریایی کاهش ۲۰ درصدی انتشار متان را مشان می داد.
اما به تازگی، دانشمندان استرالیایی نوع جدید از این جلبک ها را پیدا کردند که ۹۹ درصد تولید گاز متان را کاهش می دهد. این جلبک که با نام taxiformis Asparagopsis شناخته می شود در آب های ساحلی گرمسیری کوئینزلند استرالیا رشد می کند، و به گونه ای منحصر به فرد، تقریبا به طور کامل جلوی کار آنزیمی که در روده گاو عامل تولید گاز متان می شود را می گیرد، بنابراین انرژی حاصل خوراک در گاو می ماند به جای آنکه وارد جو شود.
این جلبک در دوز های پایین موثر تر عمل می کند و قرار است که با ایجاد مزارع تولید در سواحل کوئیزلند به مساحت ۶۰/۰۰۰ هکتار نیاز ۲/۵ میلیون گاو را که در استرالیا وجود دارد را تأمین کند.
از دیگر منافع این جلبک می توان به افزایش بهره وری خوراک گاو، کاهش هزینه ها، افزایش تولید گوشت و تولید کمتر گاز متان اشاره کرد که عامل اصلی اثر گلخانه ای در جو است که باعث تغییرات آب و هوایی در کل جهان شده است.
اطلاعات بیشتر: CSIRO