چرا بهتر است آجیل و تخمه ها را قبل از مصرف خیس کنیم؟
همه ما خواص خشکبار و آجیل را می دانیم، اما آیا شما می دانید که مصرف این مواد غذایی در حالتی که خیس خورده باشند ارزش تغذیه ای بالاتری دارند؟
انواع مغزها و تخمه ها بخش مهمی را در تامین سلامت بدن ما تامین می کنند جدا از اینکه ارزش غذایی بالایی هم دارند. انواع آجیل را می توان در هر زمانی مصرف کرد ضمن اینکه مصرف اجیل و خشکبار همواره رضایت بخش می باشد!
اما در این مقاله می خواهیم ویژگی های فوق العاده ای را برای شما بیان کنیم که می تواند خواص آجیل و مغزها را دوچندان کند در ادامه با دیجیت همراه باشید.
سوال: چرا انواع مغزها و خشکبار برای بدن مفید هستند؟
انواع مغز ها که به عنوان آجیل مصرف می شوند، بخش مهمی از هرم غذایی هستند. آنها به راحتی می توانند در مقدار کم، منابع انرژی مورد نیاز بدن را فراهم می کنند. در واقع، با مصرف روزانه مقدار کمی آجیل می توانید تمامی نیاز های بدن خود به ویتامین ها و مواد معدنی را تامین کنید.
مغز ها همچنین دارای پروتئین های گیاهی هستند، راهی عالی برای کاهش مصرف پروتئین حیوانی بدون هرگونه خطرات ناشی از مصرف برای سلامتی بدن شما. به همین دلیل مصر انواع مغزها برای بچه ها و ورزشکاران به شدت توصیه می شود، علاوه براین، انواع مغزها دارای مقدار خوبی از چربی های سالم هستند که برای حفظ تعادل وزن عملکرد خوبی را دارند. به علاوه، انواع آجیل دارای فیبر بالایی می باشند، عاملی که به تنظیم عملکرد روده کمک می کند و به طور طبیعی از یبوست جلوگیری می کند.
اما کدامیک از انواع خشکبار را باید مصرف کنیم؟
معمولاً طیف گسترده ای را برای انتخاب در اختیار داریم که بسته به نوع طعم و مزه و علایق و یا اینکه کدام برای سلامت شما مفیدتر هستند می توان انتخاب کرد. اما بیایید انتخاب خود را بر اساس خواص آنها انجام دهیم.
آجیل ها:
گردو: عالی در بهبود عملکرد مغز.
فندق: میزان قند خون را تنظیم می کند و حرکت روده را تقویت می کند.
بادام: به افزایش شیر مادران کمک می کنند و حاوی مقدار زیادی ویتامین E و کلسیم است.
فندق استرالیایی: دارای محتوای بالایی از چربی های سالم است.
آجیل برزیلی یا گردوی امریکایی: منبع طبیعی از سلنیوم است.
پسته: در مبارزه با کم خونی بسیار غنی از آهن و عالی است.
مغز کاج: دارای سطح بالایی از ویتامین B1 می باشد.
بادام هندی: دارای مقدار زیادی از منیزیم است، مناسب برای عضلات و اعصاب.
تخمه ها
تخمه آفتابگردان: غنی از ویتامین B1، ویتامین E، منیزیم، آهن، فسفر و کلسیم می باشد.
تخمه کدو تنبل: یکی از بهترین روش ها برای جلوگیری از انگل های روده ای و مسائل پروستات است.
دانه کنجد: بهترین منبع کلسیم سبزیجات است اگر لبنیات مصرف نکنید مصرف کنجد ضروری است.
روغن زیتون: دارای اسیدهای چرب ضروری است که باعث بهبود ظاهر پوست، مو و ناخن می شود.
دانه های چیا: حرکت روده را تشویق کنید و کلسترول را پایین بیاورید.
اما چرا خیساندن آجیل و خشکبار ضروری است؟
آجیل و دانه های خام، و همچنین حبوبات، با یک آنزیم بازدارنده پوشیده شده اند. اسن آنزیم مهار کننده، جلوگیری از جوانه زنی زودرس دانه ها می کند ضمن اینکه به حفظ مواد مغذی کمک می کند تا گیاه بتواند رشد کند. با این حال، هنگامی که ما این دانه ها یا مغزها را می خوریم، این آنزیم بازدارنده جذب برخی از مواد معدنی و پروتئین را مختل می کند ضمن اینکه رون هضم را هم مشکل تر می کند.
حلا اگر این دانه ها را چند ساعت پیشتر بشویید، از بروز این مشکل اجتناب می کنید، در واقع با از بین رفتن آنزیم بازدارنده، بذر را برای جوانه زدن فعال می کنید، که در چنین شرایطی جذب مواد مغزی آن راحت تر و هضم آن هم آسان خواهد شد.
اما هر کدام از این مغز ها و دانه ها چقدر نیاز به خیساندن دارند؟
بادام ۱۲ ساعت
چیا : ۲ ساعت
گردو و فندق: ۸ ساعت
کدو تنبل و تخم کنجد: ۶ ساعت
دانه های آفتابگردان: ۴ ساعت
آجیل کاج، پسته، بادام هندی، آجیل برزیلی و فندق استرالیایی نیازی به خیساندن ندارند.
پس از طی شدن این زمان، اگر می خواهید عطر و طعم آنها را دوباره افزایش دهید می توانید آنها را در حرارت کم تفت دهید.
خب حالا یک مسئله ای که اینجا مطرح می شود این است که اگر نخواهیم دوباره آجیل و خشکبار را تفت دهیم، خوردن آجیلی که خیس شده کمی چندش آور می شوند ضمن اینکه لذت چندانی هم از مصرف آنها نمی بریم، برای حل این مشکل می توانید روش مصرف را تغییر دهید. مثلاً می توانید آنها را با مواد غذایی دیگر ترکیب کنید و سپس مصرف کنید، با شیر مخلوط کنید، در خمیر کیک های خانگی استفاده کنید، همراه با کمپوت ها استفاده کنید حتی می توانید در صبحانه همراه با پنیر یا عسل و یا خامه مصرف کنید.
در آخر ذکر یک مورد ضروریست اگر تمایل به مصرف دانه ها و آجیل خام دارید این فرایند را باید حتماً اجرایی کنید ولی در تهیه برخی مغزهای بوداده فرایند شستن قبلاً انجام می شود بنابراین نیازی به تکرار آن نیست. حتماً می دانید که مصرف آجیل و مغز های خام به دلیل نداشتن نمک و دیگر افزودنی ها ارزش غذایی بالاتری دارد.