خوردن دو فنجان آب انگور در روز خطر ابتلا به آلزایمر را بشدت کاهش می دهد!
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که از طعم آب انگور خوشتان می آید و خوردن انگور برای شما لذت بخش است، و در روز از انگور استفاده می کنید، احتمالاً شانس ابتلا به آلزایمر را در خود بشدت کاهش می دهید، زیرا یک مطالعه که اخیراً توسط محققان دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس انجام شده است نشان می دهد که مصرف روزانه و مداوم انگور می تواند احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را بشدت کاهش دهد.
این مطالعه که بر روی ۱۰ نفر که نیمی از آنها زن و نیمی دیگر مرد بودند و در مراحل اولیه زوال شناختی قرار داشتند انجام شد.
نیمی از این افراد را به صورت تصادفی انتخاب شده بودند، در برنامه غذایی آنها برای مدت شش ماه، انگور یا آب انگور طبیعی معادل ۵۳۲ میلی لیتر یا دو فنجان در روز اضافه شد، و نیم دیگر را با موادی مشابه آب انگور که از اسانس و طعم دهنده های شیمیایی غیر مضر ساخته شده بود، در برنامه غذایی شان استفاده شد.
عملکرد شناختی شرکت کنندگان یک بار در شروع مطالعه و دوباره شش ماه بعد و در پایان کار از طریق اسکن مغزی PET اندازه گیری شد، نتایج بدست آمده بسیار متحیر کننده بود.
افرادی که از عصاره مواد شیمیایی و طعم دهنده ها استفاده کرده بودند، کاهش سوخت و ساز قابل توجهی در مناطقی از مغز که در مراحل اولیه ابتلا به بیماری آلزایمر بودند نشان می داد و گروهی که از انگور طبیعی استفاده کرده بودند، ضمن حفظ سلامتی و شناختی مغز، فعالیت متابولیسمی بیشتری را در آن منطقه ای از مغز که گرفتار مراحل اولیه آلزایمر شده بود، نشان می داد. ضمن اینکه در گروه دوم روند پیشرفت آلزایمر بسیار کند و یا حتی متوقف شده بود.
به گفته محققان این اثر احتمالا به خاطر خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی شناخته شده پلی فنول است که در انگور وجود دارد. اعتقاد بر این است که پلی فنول استرس اکسیداتیو را در مغز کاهش می دهد، در حالی که باعث بهبود روند خونرسانی به سلول های مغزی می شود و به عنوان یک ماده شیمیایی در حفظ و افزایش حافظه نقش موثری ایجاد می کند.
دکتر دانیل اچ سیلورمن می گوید: “این مطالعه که به بررسی تاثیر انگور به عنوان یک میوه دارای آنتی اکسیدان های مفید در مبارزه با آلزایمر انجام شده نشان می دهد که مصرف منظم انگور ممکن اثر محافظتی در برابر ایجاد و عوارض زود هنگام مرتبط با بیماری آلزایمر ارائه دهد. ”
از دیگر نتایج خوبی که از این مطالعه مقدماتی حاصل شده می توان به نقش مفیدی که انگور در بالا بردن سلامت قلب و عروق ایجاد می کند اشاره کرد، با این حال برای اطمینان از اثرات انگور باید مطالعات بالینی با گروه های بزرگتر افراد جامعه که خطر ابتلا در آنها بیشتر است انجام شود که این کار هم زمان بر بوده ولی افق روشنی را نشان می دهد.
هرچند در اینجا فقط به اثرات مفید انگور پرداخته شده ولی شواهد دیگری هم بر وجود مواد دیگری که خواصی مشابه پلی فنول را نشان می دهند در سایر میوه ها و سبزیجات دیده شده که ممکن است به مقابله و دفع کردن بیماری آلزایمر کمک کند.
این مقاله و تحقیقات UCLA به تازگی در نشریه تجربه شناخت پیری منتشر شده است.