درمان چاقی با فعال کردن سلول های مغزی کنترل کننده اشتها توسط اسیدهای آمینه
شما احتمالا این تجربه را داشته اید که خوردن غذاهای پروتئینی مانند انواع گوشت ها سریع تر از کربوهیدرات های ساده مانند نان یا ماکارونی احساس سیری به شما می دهند. در حال حاضر محققان دانشگاه وارویک (انگلستان) در انگلستان به این نتیجه رسیده اند که در برخی افراد واکنش به غذاهای خاصی باعث رفع سریع ترین گرسنگی می شود. یافته های آنها می تواند در افرادی که دچار بیماری چاقی مفرط شده اند منجر به درمان هایی شود که بدون نیاز به گرفتن رژیم های سخت وزن این افراد را پایین بیاورد.
این محققان سلولهای مغزی به نام tanycytes را کشف کرده اند، این سلول ها در دیواره و بطن سوم مغز قرار دارند. آنها فکر می کنند اطلاعات بین مغز و مایع مغزی نخاعی (CSF) از طریق این سلولو ها انتقال می یابد همچنین مشخص شده است که میزان گلوکز را در CSF آنها حس می کنند. تحقیقات جدید نشان می دهد که آنها همچنین می توانند در اندازه گیری آمینو اسیدها نیز بسیار حساس عمل کنند.
پس از کشف tanycytes در بافت مغز موش در اسید آمینه لیزین و آرژنین، آنها کشف کردند که این سلول ها سیگنال هایی را به مغز ارسال می کند که در طول ۳۰ ثانیه از سیر شدن استفاده می شود. علاوه بر این، آنها مشخص کردند که tanycytes زمانی که فعال می شوند گیرنده های طعم در دهان برای غذاهای umami خاص را شناسایی می کنند. Umami همراه با طعم شیرینی، ترشی، تلخی و شوری یکی از پنج گیرنده اصلی اسیدی است و اغلب به عنوان عطر و طعم گوشت توصیف می شود.
طبق گفته UW، غذاهایی که دارای دو اسید آمینه مهم ذکر شده در مطالعه هستند عبارتند از گوشت گاو، فلفل، گوشت مرغ، ماهی خال مخالی، آلو، زردآلو، آووکادو، عدس و بادام. تحقیقات نشان می دهد که خوردن چنین غذاهایی می تواند به شما کمک کند تا سریعتر احساس سیری کنید که باعث کاهش مصرف کالری و کاهش وزن می شود. همانطور که در تحقیق دیگری در اوائل سال جاری مشخص شد، این امر برای غذاهای دیگر مانند گردو هم مصداق دارد.
نیکولاس دیل، استاد علوم اعصاب دانشگاه ووریک می کوید: “میزان اسید آمینه در خون و مغز بعد از خوردن غذا یک عامل بسیار مهم است که باعث حس سیری می شود.” “پیدا کردن این که tanycytes، واقع در مرکز منطقه مغز که وزن بدن را کنترل می کند و به طور مستقیم از آمینواسیدهای حساس برخوردار است، برای دستیابی به راه های جدید برای کمک به افرادی که برای کنترل وزن بدن خود در محدوده ی نرمال تلاش می کنند بسیار مهم است.”
محققان می گویند که این یافته می تواند به پزشکان و متخصصان تغذیه کمک کند تا رژیم های موثرتری برای بیماران دارای اضافه وزن پیشنهاد کنند و یا احتمالا منجر تولید داروهایی شوند که می توانند به طور مستقیم تونیسیت ها را تحریک کنند و سیستم گوارشی را به طور کامل برای کاهش وزن کنترل کنند.
یافته های دانشگاه UW به تحقیق روزافزونی در زمینه روش هایی می پردازد که در آن ما می توانیم وزن خود را در حد نرمال نگه داریم – خارج از روش های درست و نادرست رژیم های غذایی و ورزش های سخت!
نتایج این تحقیقات در مجله متابولیسم مولکولی منتشر شده است.
منبع: دانشگاه وارویک