استفاده از میخک و نقره برای بسته بندی بهتر مواد غذایی
همانطور که می دانید پلاستیک های نفتی که به طور معمول در بسته بندی مواد غذایی استفاده می شوند، برای بازیافت دوباره دشواری های زیادی را ایجاد می کنند، و وقتی که در محل های دفن زباله قرار می گیرند برای سال های طولانی هنوز همانجا سالم باقی می مانند. به همین دلیل گروهی از دانشمندان دانشگاه Kaunas لیتوانی با توسعه فناوری های بسته بندی مواد غذایی نوع جدیدی از پلاستیک ها را ساخته اند که علاوه بر زیست تخریب پذیر بودن، مواد غذایی را برای مدت بیشتری تازه و به دور از میکرو ارگانیسم ها نگه داری می کند.
این کامپوزیت جدید از سلولز گیاهی شامل اسانس میخک همراه با نانو ذرات یونی نقره ساخته شده است. اسانس میخک با خاصیت ضد اکسیدی که دارد مانع از اتصال رادیکال های آزاد به مواد غذایی می شود، در حالی که نانو زرات یونی نقره اثر ضد میکروبی دارد و باعث از بین بردن میکروارگانیسم ها می شود، جدای از اینکه با کمال تعجب، مشخص شد نقره، همچنین باعث می شود که پلاستیک خاصیت الاستیک بیشتری پیدا کند، در نتیجه قوی تر می شود.
به گفته محققان، این پلاستیک جدید به طور کامل و پس از ۲ سال تجزیه شده و به طبیعت باز می گردد.
این دانشگاه در حال حاضر مراحل تجاری سازی این فناوری را انجام می دهد.
در همین حال سایر موسسات در حال توسعه بسته بندی مواد غذایی زیست تخریب پذیر با استفاده از عصاره دانه گریپ فروت، اسانس پونه کوهی و پروتئین شیر هستند.
منبع: دانشگاه Kaunas