در بسته بندی آینده مواد غذایی از ویروس ها برای کشتن باکتری استفاده می شود!
باکتریوفازها Bacteriophages – بعضی از ارقام – ویروس هایی هستند که باکتری ها را می کشند. این ویروس ها بر خلاف آنتی بیوتیک ها، فقط انواع خاصی از باکتری ها می توانند از بین ببرند، که این شرایط هم خوب است و هم بد! تا مدتها دانشمندان به دنبال راهی برای ترکیب این ویروس ها با بسته بندی مواد غذایی برای استفاده از توانایی ضد باکتری آن ها بودند، بزرگترین مشکل در این راه زنده نگه داشتن این ویروس ها بوده است که به تازگی محققان روش هایی را برای این کار پیدا کرده اند.
کارلوس D.M. از دانشگاه مک کارستر فلیپ و همکارانش توانستند باکتریوفازها را در فیلم های محلول به نام “عینک قند” تعبیه کنند. این فیلم ها شامل پلولان است که نوعی پلی ساکارید می باشد و برای بهتر مانده میوه ها و تخم مرغ ها از آن استفاده می شود؛ همچنین بر روی فیلم های دیگری از ترهلوز، که نوعی قند است و به عنوان عامل تثبیت کننده در خشک کردن و یخ زده استفاده می شود؛ و نوع سومی از فیلم ها را با یا ترکیبی از این دو با هم تولید کردند.
در حالی که این ترکیب هنوز به حالت مایع است بر روی کاغذ های مورد استفاده برای بسته بندی گوشت مالیده شد، و به مدت یک شب در دمای اتاق نگه داشته شد تا خشک شوند.
هنگامی که این نمونه کاغذ بستده بندی مورد آزمایش قرار گرفت، با توجه به وجود فازهای بولولان یا ترهالوز که هر کدام جداگانه بر روی کاغذ ها قرار داده شده بودند، توانستند به صورت یکنواخت باکتری ها را از یک تا دو هفته بر روی گوشت از بین بردند. اما فازهایی که از ترکیب این دو با هم بدشت آمده بود، قادر به از بین بردن باکتری های مضری مثل لیستریا Lysteria تا سه ماه بعد هم بودند.
نتایج این مطالعه نوید روش های نوینی برای نگه داری مواد غذایی در آینده می دهد. این مقاله اخیرا در نشریه ACS Biomaterials Science & Engineering منتشر شده است.
منبع: انجمن شیمی آمریکا