پیاز، سیر، لیمو سه درمانگر فوق العاده
همه ما می دانیم که پیاز، سیر، و لیمو برای سلامتی بسیار مفید هستند. حال اگر بخواهیم این سه را با هم مخلوط کنیم، می توانیم خواص هر سه را با هم داشته باشیم؟
هزاران سال است که این سه ماده غذای یعنی پیاز، سیر و لیمو در رژیم غذایی ما وجود دارند، با دستورالعمل های مختلف مصرف، اما می خواهیم به شما روش هایی را برای مصرف روزانه این سه ماده غذایی برای شما عنوان کنیم.
خواص پیاز
پیاز برای هزاران سال در آسیا و اروپا استفاده می شود، در امریکا هم مصرف آن بسیار زیاد است. اما مهمترین خواص پیاز چیست؟
پیاز یک منبع بزرگ از مواد مغذی است. پیاز دارای منابع خوبی از آب و اسیدهای آمینه ضروری است.
دارای مواد معدنی چون: گوگرد، سدیم، کلسیم، منیزیم، و فسفر می باشد
دارای ویتامین های B کمپلکس، C، و E می باشد
و از همه مهمتر باعث بهبود عملکرد کلیه ها می شود. به دلیل خاصیت ادرار آوری (دیورتیک) که دارد، خوردن پیاز برای بیمارانی که مبتلا به مشکلات کلیوی مثل سنگ ساز بودن و دیگر نارسایی های کلیه هستند توصیه می شود. همچنین برای افرادی که دچار فشار خون بالا و یا دچار احتباس آب در بدن شده اند توصیه می شود.
پیاز همچنین در بیماریهای تنفسی مانند گلودرد یا برونشیت، کمک می کند تا از مخاط خلاص شوند.
ضمن اینکه برای افرادی که دچار سردرد می شوند مفید است.
همچنین خوردن پیاز باعث کاهش کلسترول می شود. زیرا میزان چربی در خون را کاهش داده که منجر به کاستن کلسترول بد (LDL) می شود.
از دیگر خواص پیاز می توان به کمک به تمیز کردن رگ های خونی به طور طبیعی اشاره کرد.
مصرف پیاز باعث تعادل قند خون می شود. افراد مبتلا به دیابت می تواند از پیاز برای کاهش سطح قند خون در کنار داروهای خود استفاده کنند.
خواص سیر
می توان گفت بسیاری از غذاها را بدون سیر نمی توان درست کرد، جدای مزه خاص، سیر دارای خواص بسیاری است که در ادامه به معرفی آنها می پردازیم.
کمک به گردش خون بهتر به لطف ترکیبی به نام آلیسین، زیرا کمک می کند جلوگیری کند از تشکیل لخته های خونی و جریان خون را افزایش می دهد.
کاهش دهنده فشار خون است. سیر همراه با بهبود گردش خون، توانایی به تعادل رسانده فشار خون را دارد. به همین دلیل برای افرادی که از فشار خون بالا رنج می برند توصیه می شود.
کاهش دهنده کلسترول خون است. سیر کلسترول و سطح چربی های انباشته شده در شریان ها را کاهش می دهد.
تقویت کننده سیستم ایمنی بدن می باشد. ترکیباتی در سیر وجود دارد که باعث بهبود وضعیت طبیعی دفاعی بدن می شود. به همین دلیل، خوردن سیر به صورت منظم باعث کاهش بسیاری از بیماری های عفونی می شود. از آن جمله می توان به بیماری ها مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و التهاب لوزه ها اشاره کرد.
سیر دارای خواص ضد التهابی است. کاهش تورم یکی از مزایای طبیعی سیر است. به عنوان مثال، می توان از آن برای مشکلات مشترک آرتروز یا ورم مفاصل و التهاب پروستات در مردان استفاده کرد.
خواص لیمو
این میوه که از خانواده مرکبات است به خوبی با رنگ زرد و طعم اسیدی که دارد، شناخته می شود. از آن در بسیاری از سالاد ها و یا انواع چای برای خاصیت درمانی و پیشگیرانه ای که دارد استفاده می شود.
در اینجا برخی از منافع بیشمار این میوه را بیان می کنیم:
باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. درست مثل سیر، لیمو هم باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، که باعث جلوگیری از ابتلا به بیماری های ویروسی می شود. برای مثال، یک و نیم فنجان آب لیمو، حاوی ۵۳ میلی گرم ویتامین C است، این ویتامین به طور طبیعی تحریک کننده سیستم دفاعی بدن می باشد.
باعث دفع سموم از بدن می شود. بسیاری از بیماری های به واسطه تجمع ناخالصی ها و سموم ناشی از مصرف مواد غذایی در بدن ایجاد می شود، سیر به خوبی می توان این سموم را از بدن دفع کند.
لیمو همچنین به طور طبیعی دارای توانایی پاک کردن کبد و کیسه صفرا می باشد. این به این معنی است که لیمو باعث افزایش تولید صفرا می شود که باعث کاهش چربی کبد می شود.
خاصیت پاک کنندگی خون دارد. در طول فرایند تمیز کردن کبد، خون نیز پاک می شود که شامل از بین بردن چربی ها و دیگر عناصر که برای سلامتی مضر هستند می شود.
از بدن در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کند. از آنجا که لیمو سرشار از آنتی اکسیدان است، منبع خوبی برای کاهش اثرات منفی رادیکالهای آزاد می باشد.
اما چگونه از تمامی خواص این سه ماده غذایی مفید استفاده کنیم؟
دانستن خواص هر یک به طور جداگانه خوب است، اما چگونه می توانیم از خواص هر سه این مواد غذایی یکجا استفاده کرد. جدای از اینکه می توانیم در پخت و پز از آنها استفاده کرد، در ادامه نحوه ساخت معجونی را آموزش دهیم که می تواند در درمان و جلوگیری از ابتلا به بسیاری از بیماری ها مانند آنفولانزا، سرماخوردگی، کاهش درد و التهاب، از بین بردن مواد سمی بسیار کار آمد باشد.
مواد لازم:
۳ حبه سیر
۱ پیاز (ترجیحا پیاز قرمز)
۱ تکه زنجبیل (حدود دو سانتی)
۳ لیمو
۱/۲ فنجان عسل خالص
آماده سازی:
پوست سیر را کنده آن را ریز ریز خرد می کنید، و در یک هاون آن را به صورت خمیر تبدیل می کنیم.
پوست پیاز را کنده و با رنده ریز بر روی سیر می ریزیم.
زنجبیل را رنده کرده به سیر و پیاز اضافه می کنیم.
آب لیمو را گرفته و به همراه عسل به این مخلوظ اضافه می کنیم.
سپس می گذاریم تا ۸ ساعت در همین حالت بماند.
پس از ۸ ساعت، این مخلوط را در یک پارچه تمیز ریخته و فشار می دهیم تا محلولی صاف بدست بیاید.
شربت بدست آورده را در یخچال به مدت یک ماه می توانید نگه داری کنید.
روش مصرف:
برای پیشگیری می توانید روزی یک یا دو قاشق غذا خوری مصرف کنید، و برای درمان عفونت های ویروسی، با هر وعده غذای اصلی یک قاشق غذا خوری مصرف کنید (۳ بار در روز).