لذت بردن از “طعم” کربوهیدرات = احتمال چاغ شدن!
اگر شما هم از طعم کربوهیدرات ها لذت می برید، احتمال بیشتری برای چاغ شدن دارید!
وقتی که درباره طعم غذاها ضحبت می کنیم، اکثر ما تصور مزه هایی مثل شیرینی، ترشی، تلخی و شوری به ذهنمان می آید. اما طبق تحقیقات پروفسور Russell Keast از دانشگاه Deakin استرالیا، کربوهیدرات ها هم طعم منحصر به فرد خود را دارند. این درحالیست که افرادی که توانایی تشخیص این طعم را دارند، استعداد چاق شدن بیشتری هم دارند.
Keast می گوید: ” افرادی که به طور معمول از مزه شیرینی لذت می برند بیشتر به دنبال استفاده از کربوهیدرات ها می باشند. اما تحقیقات ما نشان داده که کیفیت طعم قابل درک کربوهیدرات ها مستقل از طعم شیرینی می باشد.”
آنها در بررسی خود متوجه شدند دو کربوهیدرات، مالتودکسترین و الیگوفروفوتوز که در غذاهای مانند نان، ماکارونی و برنج یافت می شوند به تنهایی توسط جوانه های چشایی قابل تشخیص هستند. به همین منظور آزمایشی برای تشخیص این مزه ها در بین ۳۴ دانش آموز بالغ انجام دادند. نتایج این مطالعه نشان داد افرادی که به این طعم ها حساسیت بیشتری نشان می دهند، کربوهیدرات بیشتری مصرف می کنند و به همین نسبت این افراد دارای چربی بیشتری در توده بدنی خود می باشند.
در مطالعاتی که قبلاً توسط تیم Keast انجام شده بود مشخص شد که چربی هم طعم خاص خود را دارد. با این حال، در افرادی که توانایی بیشتری برای تشخیص آن را داشتند، غذاهای پر چرب کمتری می خوردند. هنوز شناخته شده نیست که چرا این تفاوت بیبن افرادی که طعم چربی و کربوهیدرات را تشخیص می دهند وجود دارد، اما پروفسور کیست می گوید این امر ممکن است به این دلیل باشد که “افرادی که حساسیت بیشتری نسبت به طعم کربوهیدرات دارند، دارای شتاب دهنده ناخودآگاه می باشند که باعث افزایش مصرف مواد غذایی مثل کربوهیدرات یا نشاسته می شود.”
یک مقاله در مورد این تحقیق در مجله تغذیه این هفته منتشر شد.
منبع: دانشگاه دایکین