مصرف قارچ پیری را به تعویق می اندازد
ارگوتیزیون و گلوتاتیون (ergothioneone و glutathione) هر چند نام های ناشنا خته ای هستند، اما برخی از دانشمندان بر این باورند که این آنتی اکسیدان ها می توانند نقش مهمی در مبارزه با پیری و بیماری های مرتبط با آن بازی کنند. یک مطالعه جدید در دانشگاه پنسیلوانیا بر روی قارچ ها نشان می دهد که وجود این مواد در قارچ می تواند برای افرادی که بیشتر از این ماده غذایی استفاده می کنند خوش آینده باشد، جالب است که این مواد حتی در دمای بالا هم از بین نرفته و خاصیت خود را حفظ می کنند.
یک مکتب فکری برای مقابله با پیری، نظریه رادیکال آزاد است. رادیکال های آزاد، اتم های اکسیژن با الکترون های نامتغیری هستند که به عنوان یک فرآورده ی فرآیند تولید انرژی در بدن می باشند. این اتم های بسیار واکنشی سپس در جستجوی الکترون های دیگر در تمام بدن حرکت می کنند و موجب جلوگیری از آسیب اکسیداتیو به سلول ها، پروتئین ها و حتی DNA در مسیر آنها می شوند.
رابرت بیلمن می گوید: “بدن دارای مکانیزم هایی برای کنترل اکثر این آنتی اکسیدان ها از جمله ergothioneone و glutathione می باشند، و در صورتی که این آنتی اکسیدان ها به اندازه کافی به بدن برسد باعث جلوگیری آسیب رساندن بسیاری از بیماری ها مانند پیری، سرطان، بیماری های قلبی عروقی و آلزایمر به بدن می شود.
بنابراین می بتوان با مصرف قارچ که حاوی مقادیر غیرمعمول از هر دو آنتی اکسیدان ارگوستیون و گلوتاتیون می باشد، بدن را در راه مبارزه با بیماری های گفته شده کمک کرد تا بهتر عمل کند.
محققان ۱۳ نوع مختلف قارچ را آزمایش کردند و دریافتند که در همه آنها این دو ترکیب با غلظت بالایی وجود دارد.
جالب است که نگاهی به رژیم های غذایی کشور هایی که بیشتر از قارچ استفاده می کنند بیماری هایی از جمله پارکینسون کمتر دیده می شود. مثلاً کشورهایی مانند فرانسه و ایتالیا، کمترین میزان ابتلا به بیماری نورودنراتیو را دارند در حالی که در کشورهایی مانند ایالات متحده که کمترین مصرف قارچ را در برنامه غذایی خود دارند ، ابتلا به بیماری هایی مانند بیماری پارکینسون و آلزایمر بیشترین میزان را نشان می دهد.
محققان همچنین می گویند اگر در روز تنها در حدود ۳ میلی گرم یا چیزی حدود پنج دکمه قارچ مصرف کنید، می توانید درصد ابتلا به پیری را به میزان بسیار زیادی کاهش دهید!
این تحقیق در مجله Food Chemistry منتشر شده است.