مصرف مکمل های غذایی در دوران بارداری خطر آلرژی و اگزما را کودکان کاهش دهد
تاکنون تحقیقات زیادی نشان داده است که مصرف روغن ماهی و پروبیوتیک ها در دوران بارداری و شیردهی می تواند خطر ابتلا به آلرژی و اگزما را در کودکان کاهش دهد. برای اثبات این موضوع یک بررسی وسیع بر روی بیش از ۴۰۰ مقاله مختلف که تحقیقاتی را بر روی ۱٫۵ میلیون نفر انجام داده بود مورد بررسی قرا گرفت که نتایج آن نشان داد، رژیم غذایی در دوران بارداری تأثیر بسزایی در پیشگیری از خطر ابتلاء به آلرژی و اگزما در کودکان و نوزادان دارد. مطالعات جامع به این نتیجه رسیدند که روغنهای ماهی یا پروبیوتیکهایی که مادران هنگام بارداری مصرف می کنند میتوانند تاثیر خوبی بر سلامت کودک داشته باشند.
تیمی تحقیقاتی از امپریال کالج لندن یک دسته بندی وسیع از مطالعات مختلف را بررسی کردند که مداخلات غذایی مختلف در دوران بارداری و شیردهی را تا اولین سال زندگی و ارتباط آنها با خطر بالقوه آلرژیک یا خود ایمنی در نوزاد را بررسی می کرد. تاثیرات مثبت مصرف روغن ماهی و پروبیوتیک ها در مادر باردار و سلامتی نوزادان به عنوان نتیجه این بررسی ها مورد توجه قرار گرفت.
در بررسی پروبیوتیکها، در ابتدا تحقیقات را با باکتری Lactobacillus rhamnosus انجام دادند، این تحقیق نشان داد که وقتی از این باکتریها مادران به صورت کپسول استفاده کنند، بیشتر در دوران بارداری و بعد از آن برای تغذیه با شیر مادر، احتمال ابتلا به اگزما در کودکان تا ۲۲ درصد کاهش می یابد. این درحالیست که هیچ یک از مطالعات نشان دهنده مکانیزمی که بتواند این همبستگی را توضیح دهد هنوز ناشناخته مانده است.
در مورد روغن ماهی، شواهد فراوانی وجود دارد که مکمل های اسید چرب امگا ۳ که توسط مادر در دوران بارداری مصرف می شود، باعث کاهش ۳۰ درصدی آلرژی به تخم مرغ تا سن ۱ سالگی و کاهش ۳۸ درصدی آلرژی به بادام زمینی می شود. محققان متوجه شده اند که کاهش آلرژی به بادام زمینی بر اساس داده های کلی کمتر از نتیجه گیری در مورد آلرژی های تخم مرغ است.
در حالی که مصرف امگا ۳ منافع زیادی را فراهم می کند، اسید های چرب امگا ۶ هیچ تأثیری در جلوگیری از خطر بروز آلرژی غذایی در کودک نشان ندادند، و تحقیقات نشان می دهد که بهتر است مادران تنها از مکمل های روغن ماهی استفاده کنند، البته باید به این نکته هم توجه داشت که مصرف ماهی های چرب، با توجه به اثرات جیوه موجود در این نوع ماهی ها می تواند اثرات بدی بر روی جنین داشته باشد!
محققان به طور چشمگیری در این مقاله اظهار داشتند: “یافته ها نشان می دهد در حالی که رژیم غذایی نوزادان ممکن است از طریق مکانیزم های خاص آلرژن بر توسعه ایمنی تأثیر بگذارد، رژیم غذایی مادران در دوران پس از زایمان و شیردهی ممکن است اثرات وسیعتری بر سیستم ایمنی در حال رشد کودکان داشته باشد.”
این مطالعه در مجله PLOS Medicine منتشر شد.
منبع: امپریال کالج لندن