برای افراد مسن، کمی شکر می تواند حافظه و تعامل را بهبود بخشد
در ۶۰ سالگی، قند باعث افزایش مشارکت در کارهای دشوار و افزایش عملکرد شناختی مغز می شود. این را نتایج تحقیقات جدید که در دانشگاه وارویک انجام شده نشان می دهد که قند باعث بهبود حافظه و انگیزه در افراد مسن می شود. البته افزایش مصرف قند در افراد دیابتی به هیچ عنوان توصیه نمی شود!
برای چندین دهه، دانشمندان اثرات مثبت گلوکز را در رابطه با عملکرد عصبی شناختی مورد بررسی قرار داده اند. بسیاری از مطالعات روی آنچه که مکانیسم های بالقوه عصبی نامیده می شود نشان می دهند که گلوکز می تواند فعالیت هیپوکامپ را افزایش دهد که خود این عاملی برای بهبود عملکرد شناختی در افراد می شود.
مطالعات جدیدی که در دانشگاه وارویک در مورد رویکرد روانشناختی در بین افراد نوجوان و جوان بین ۱۸ تا ۲۷ ساله و ۵۸ فرد سالمند بین ۶۵ تا ۸۲ ساله صورت گرفته نشان می دهد که اثرات مختلف گلوکز بر حالتات و انگیزه در افراد تاثیر گزار بوده و باعث بهبود عملکرد مغز می شود.
در این آزمایش به هر یک از این افراد یک نوشیدنی حاوی مقدار کمی از گلوکز یا یک شیرین کننده مصنوعی داده شد. پس از آن با انجام مجموعه ای از وظایف مربوط به حافظه، مشارکت افراد در کارها و اندازه گیری تغییرات ضربان قلب و تلاش های خود فرد برای انجام این تکالیف اندازه گیری شد.
جالبی نتایج حاصله آنجایی نمایان شد که در افراد جوان گلوکز تنها باعث افزایش قند در خون آنها شد در حالی که در افراد پیر باعث افزایش تعامل و بهبود عملکرد حافظه را نشان داد. محققان فرض می کنند که افزایش سطح قند خون به احتمال زیاد باعث افزایش انرژی در کوتاه مدت می شود که باعث افزارش انگیزه افراد مسن برای انجام کار را افزایش می دهد.
البته محققان خاطرنشان می کنند که هنوز مشخص نیست که چگونه افزایش انرژی بر روی درک شناختی تاثیر می گذارد، بنابراین نباید به صرف درک بهتر استفاده از قند را در دستورالعمل های غذایی سالمندان افزایش داد. با این حال اگر شما یک سالمند نسبتا سالم هستید و نیاز به یک تقویت کوتاه مدت دارید تا بتوانید در مواجهه با یک کار دشوار عکس العمل بهتری را نشان دهید، کمی شکر مطمئنا می تواند کمک چشمگیری برای شما داشته باشد.
این مطالعه در مجله روانشناسی و پیری منتشر شده است.
منبع: دانشگاه وارویک