استفاده از سیگنال های معده برای کاهش وزن
آزمایش ها نشان می دهند که معده پیام هایی را به مغز ارسال می کند تا غذا خوردن را بسته به کالری موجود در ماده غذایی که وارد معده شده متوقف و یا ادامه دهد! درواقع دستور سیر شدن از طرف معده ارسال می شود!
محققان دانشگاه پنسیلوانیا، مکانیسم بیولوژیکی را کشف کردند که نشان می دهد معده با مغز ارتباط برقرار می کند تا احساس گرسنگی را تنظیم کند. محققان همچنین ترکیبی از هورمون ها را بدست آوردند که می توانند سیگنال ارسال شده به مغز از طرف معده را تقلید کنند که می تواند به روشی برای لاغر شدن بدون عوارض تبدیل شود.
دانشمندان اطلاعات زیادی را در بخش های مختلف بدن یافته اند که تنظیم کننده اشتها می باشد. برترین آنها هیپوتالاموس است که تنها ستاد کنترل گرسنگی در مغز بحساب می آید، غلظت نورون ها و پروتئین هایی به نام agouti (AgRP) در مدیریت مصرف انرژی و احساس گرسنگی نقش مهمی را ایفا می کنند.
زمانی که نورون ها امواجی را از خود انتشار می دهند به مغز می گویند که بدن نیاز به مواد غذایی دارد. این تحقیق جدید در واقع به منظور درک مکانیسم های درگیر در تبدیل نورون ها در ارتباط با مقدار مواد مغذی مصرف شده غذایی فعالیت می کند. قبلاً همان تیم کشف کرده بود که بوی بد غذا و یا شکل غذا می تواند فعالیت های نورون AgRP را کاهش دهد.
آزمایش های جدیدی که بر روی موش انجام شد، فعالیت AgRP را نشان می داد که پس از آن که حیوان را با یک ژل ناآشنای بدون کالری تغذیه کردند، میزان فعالیت AgRP کاهش می یافت، اما این کاهش تنها حدود ۲۰۰ ثانیه ادامه می یافت، تا قبل از اینکه نورون های اشتها دوباره فعال شوند. این فرایند نشان می دهد که معده بعد از دریافت مواد غذایی میزان کالری آن را مشخص می کند و در صورت کمبود کالری به مغز اطلاع می دهد تا احساس گرسنگی را دوباره شروع کند تا حیوان بتواند مواد مغذی بیشتری دریافت کند.
در طول آزمایش دیده شد که موش ها آموختند که هر کدام از مواد غذایی چه ویژگی های از نظر میزان کالری دارند، بنابراین فعالیت AgRP با توجه به نوع مواد غذایی که می دیدند تغییر می کرد. درواقع مدارهای موجود در سیستم حسی مغز می آموزند که محرک بصری یا بویایی را برای تعیین میزان کالری استفاده کنند. آنها ابتدا کالری دریافت شده از مواد غذایی را مشخص می کنند و سپس نوع کالری آزاد شده را در موارد بعدی با توجه به شکل نوع غذا پیش بینی می کنند، زیرا طعم یکسان و مزه ی مشابه ای دارند. این فرایند برای موشها ۲۰۰ ثانیه طول می کشد تا متوجه شوند که مواد غذایی که خوردند را با تجربیات قبلی خود تطبیق دهند و به این ترتیب فعالیت نورون ها کنترل کنند.
گام بعدی در تحقیق کشف فرآیندهای معده ای به مغز بود که آیا مواد غذایی مصرف شده حاوی مواد مغذی کافی بودند یا خیر. سه هورمون که در طی فرایند هضم منتشر می شوند به طور مستقیم با میزان کاهش قابل توجه فعالیت های نورون AgRP در ارتباط بودند. محققان توانستند از این سه هورمون استفاده کرده و میزان فعالیت AgRP را بدون هرگونه عوارض جانبی در موش ها کاهش دهند.
جالب است که بدانید مصرف وعده های کوچکتر غذایی می تواند موجب کاهش فعالیت نورون ها و در نتیجه کاهش مصرف غذا در کل شود.
این تحقیق در مجله Cell Reports منتشر شد.
منبع: دانشگاه پنسیلوانیا