چگونگی جذب چربی توسط باکتری های خاصی در روده کوچک
بررسی یک مطالعه جدید هیجان انگیز نشان می دهد که چگونه نوع خاصی از باکتری ها در روده کوچک به هضم و جذب چربی ها کمک می کنند. تحقیقات جدید نشان می دهد که می توان در آینده با جلوگیری از فراوانی این نوع باکتری ها که باعث جذب چربی می شوند، بتوانیم با چاقی مبارزه کنیم.
گروهی از محققان دانشگاه شیکاگو با انجام تحقیقاتی که بر روی موش ها انجام داده اند دریافتند که نوع خاصی از باکتری ها در روده نقش مهمی در هضم و جذب چربی دارد. این باکتری ها در روده کوچک و در یک منطقه بسیار معروف به نام میکروبیوم قرار دارند. این درحالیست که این بخش از روده کوچک کار جذب و هضم دیگر مواد غذایی مانند ویتامین ها را نیز انجام می دهند که تا کنون دانشمندان آن را شناسایی کرده بودند.
در این مطالعه از موش هایی که هیچ گونه باکتری در روده آنها وجود نداشت استفاده شد و آنها را با رژیم های غذایی با چربی بالا تغذیه کردند، جالب اینجا بود که هیچ گونه افزایش وزنی در آنها دیده نشد، ضمن اینکه چربی ها از طریق مدفوع دفع می شدند. سپس گونه ی دومی از موش ها را مورد مطالعه قرار دادند که درون روده آنها نوع خاصی از باکتری ها به نام “پاتوژن (SPF)” را قرار داده بودند.
برای این موش های دارای SPF نیز از یک رژیم غذایی با چربی بالا استفاده شد ضمن اینکه محققان برخی سویه های باکتری را در روده کوچک افزایش دادند که ظاهرا باعث جذب چربی غذاها می شدند. این باکتری ها که از خانواده Clostridiaceae و Peptostreptococcaceae بودند و در روده کوچک فراوان یافت می شوند باعث جذب چربی می شوند، در حالیکه سایر میکروب ها، از جمله اعضای خانواده Bifidobacteriacaea و Bacteriodacaea، به طور قابل توجهی کاهش یافته بودند.
این یکی از اولین مطالعاتی است که نشان می دهد چگونه باکتری ها در روده کوچک می توانند به طور مستقیم جذب چربی را کنترل کنند. هرچند این تحقیق هنوز در مراحل اولیه قرار دارد و تا کنون تنها در مدل موش انجام گرفته است، اما نشان می دهد که باکتری های موجود در روده کوچک می توانند نقش مهمی در افزایش وزن و چاقی داشته باشند.
نتایج این آزمایش نشان می دهد که شاید بتوان با ترکیب نوع خاصی از پروبیوتیک ها در غذاها یا حتی ترکیبات متابولیتی باکتری یا متابولیت های حاصل از باکتری ها بتوان میزان جذب چربی را در روده کنترل کرد تا بتوان راه موثرتری برای مقابله با چاقی بدست آورد.
این مطالعه در مجله Cell Host & Microbe منتشر شده است.
منبع: دانشگاه شیکاگو از طریق Eurekalert