۴ نکته برای کاهش سندرم روده تحریک پذیر
بهترین کار برای کاهش خطر ابتلا و عوارض سندرم روده تحریک پذیر irritable bowel syndrome (IBS) مصرف غذاهای دارای فیبر زیاد و حداقل ۸ لیوان آب در روز و تحرک کافی است، ضمن اینکه می توان تعداد وعده های غذایی را به جای ۳ وعده اصلی به ۶ وعده کوچکتر تقسیم کرد.
سندرم روده تحریک پذیر در جهان مدرن امروزی بسیار رایج شده است. درد ناشی از این بیماری می تواند بسیار مشقت بار باشد به طوری که بیمار را مجبور به رفتن به بیمارستان می کند. عادات های بد غذایی امروز عامل اصلی افزایش ابتلا بهاین بیماری می باشد. بنابراین اگر شما یکی از مبتلایان به این بیماری می باشد، شاید زمان آن رسیهده باشد که خوردن فست فود ها را متوقف کنید!
حال اگر توصیه های زیر را انجام دهید، مطمئن باشید که درد ناشی از سندرم روده تحریک پذیر را دیگر نخواهید کشید!
۱- خوردن غذا های حاوی فیبر محلول
فیبر موجود در مواد غذایی کمک می کند تا بافت مخاطی روده تقویت شود
همچنین کمک می کند تا مواد مضر در روده از بین برود، ضمن اینکه باعث تنظیم قوام مدفوع و جلوگیری از یبوست برای اجابت مزاج می شود.
به این دلایل، فیبر برای جلوگیری از سندرم روده تحریک پذیر بسیار مفید است.
اما چه غذاهایی دارای فیبر هستند
غلات و حبوباتی چون جو و جو دوسر
خشکبار
میوه هایی چون پرتقال، انبه و آلو
سبزیجات دارای برگ سبز
ترب ها
۲- کنترل میزان غذای مصرفی
بسیاری از مردم آنقدر غذا می خورند تا کاملاً سیر شوند.
این عادت بد، ریشه در دوران کودکی دارد زمانی که پدر و مادر ها مدام اسرار به خوردن غذای بیشتر می کنند نه درست غذا خوردن!
باید درک خود را نسبت به غذا خوردن عوض کنیم، ما غذا می خوریم تا مواد لازم را برای بدنمان تامین کنیم، این بدان معنی نیست که غذا خوردن بیشتر باعث جدب بیشتر مواد مفید می شود!
حقیقت این است که وقتی آنقدر غذا می خوریم تا سیر شویم، دستگاه گوارش را در شرایط سختی برای تجزیه مواد غذایی قرار می دهیم.
تمام این شرایط باعث می شود که فشار زیادی روی روده وارد شود در نتیجه این خستگی به سندرم روده تحریک پذیر دچار می شود.
بنابراین اگر می خواهید دچار این بیماری نشوید و یا عوارض آن را کاهش دهید باید عادت کنید که میزان غذای خود را در وعده های بیشتر و در مقدار کمتر استفاده کنید، برای شروع می توانید ابتدا ۱۰% از میزان هر وعده غذایی را کم کنید تا به مرور عادت کنید. این وضعیت کمک می کند تا به وعده های کم غذا عادت کنید.
در صورتی که بعد از کم کردن میزان غذا دچار ضعف و سستی و کمبود انرژی شدید حتماً با یک دکتر تغذیه مشورت کنید تا مواد غذایی مکمل را برای شما تجویز کند.
۳- استفاده از نوشیدنی های طبیعی
چای نعنا و چای گلپر دو نوشیدینی بسیار مفید برای افرادی است که دچار سندرم کولون تحریک پذیر شده اند.
گلپر دارای خواص ضد اسپاسم است، بنابراین زمانی که دمکرده گلپر را مصرف می کنید خیلی سریع اسپاسم های روده را تسکین می دهد.
نعنا برای بهبود دستگاه گوارش شناخته شده است. علاوه بر این، به ویژه باعث کاهش دردهای عضلانی و درد شکمی می شود.
همچنین باعث رفع نفخ و گاز روده می شود که کمک بسزایی در هضم غذا دارد.
بهتر است بعد از صرف غذا یکی از این دو نوشیدنی نه به صورت مداوم، مصرف شود.
۴- عوامل کاهش دهنده سندرم روده تحریک پذیر
کاهش عوارض سندرم روده تحریک پذیر ممکن است یک کار دشوار و طولانی باشد اما برای حفظ سلامتی خود باید این شرایط را فراهم کنید. اگر موارد ذیل را رعایت کنید مطمئن باشید که به این هدف نائل گشته اید
- جویدن کامل مواد غذایی
- دست کشیدن از غذا قبل از اینکه کاملاً سیر شوید.
- بعداز غذا هرگز نخوابید
- مصرف ادویه، ترشی و غذاهای چرب را کاهش دهید، سعی کنید بیشتر از چاشنی های طبیعی استفاده کنید و بیشتر غذاهای بخارپز و یا آب پز مصرف کنید و از غذاهای سرخکردنی امتناع ورزید.
- هرگز در روز بیشتر از یک لیوان چای یا قهوه مصرف نکنید به جای آن از چای سبز استفاده کنید که سرشار از آنتی اکسیدان است.
- خوردن چند وعده غذای کم کالری به جای سه وعده بزرگ را سرلوحه کار خود قرار دهید. ایده آل این است که سه وعده غذا متعادل کم کالری (صبحانه، ناهار و شام) و دو میان وعده برای تامین انرژی مصرف کنیم.
- کاهش مصرف غلات، حتی اگر مغذی باشند زیرا آنها منبع تولید گاز روده هستند.
- از همه مهمتر ورزش و تحرک است، که به میزان بسیاری مانع از یبوست می شود
این مطالب به منظور جلوگیری یا کاهش هر گونه مشکل مرتبط با روده بزرگ بیان شد. همواره پیشگیری بهتر از درمان است، بنابراین اگر این موارد را رعایت نکنید دچار مشکلات بیشتری خواهید شد.